5 leuke campings op Texel.

Leuke campings op Texel

Een van de leukste vakantiebestemmingen is Texel. Het eiland is groot genoeg om je een aantal weken niet te hoeven vervelen en kamperen bij een van de vele campings op Texel is een enorm leuke belevenis. De meeste vakantiegangers gaan met de auto naar Den Helder en stappen daar op de ferry.

Als je met de boot het eiland bereikt hebt, dan rij je vervolgens met een volgepakte auto via Den Hoorn richting Den Burg. Van daaruit vind je een aantal leuke campings. 

Boerencampings, wadden, de duinen, stranden en de heide.

Een kleinschalige Boerencamping op Texel met maar 15 ruime kampeerplaatsen vind je daar midden op het eiland. De campings op Texel zijn ruim opgezet en beschikken vrijwel allemaal over voldoende faciliteiten om je vakantie comfortabel door te brengen.

Op Texel vind je prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Zo heb je natuurlijk de duinen waar je kunt genieten van de rust en de natuur, maar denk ook aan de gemengde loof- en dennenbossen, heide, uitgestrekte stranden, het wad en kwelders met bijzondere vegetatie. Maar ook weide- en akkergebied, glooiend terrein en polders. Kortom, vul je rugzak met belangrijke zaken als waterfles, energierepen, zakmes, een EHBO kit en een knijpkat of zaklamp voor als het donker wordt. 

Laat eens lekker je mobiele telefoon liggen als je een leuke tocht maakt en als je gaat picknicken luister je naar wat muziek op je camping radio die je uiteraard in je rugzak hebt meegenomen voor onderweg. Tijdens de wandeling is het handig om een wandelkaart mee te nemen en ook een kompas is geen overbodige luxe want Texel is groot genoeg om te kunnen verdwalen.

De juiste outdoor / kampeer tools voor tijdens het kamperen op Texel.

Uit ervaring weten wij dat je jouw wandelschoenen thuis altijd heel goed moeten inlopen. Anders loop je de kans om de meegenomen EHBO Kit misschien uit de tas te moeten halen.

Wij zelf trekken graag rond over het eiland met onze tent en hebben zo nog drie boerencampings aangedaan tijdens onze laatste vakantie. Ondanks dat wij een eigen kampeermiddel hebben wilden wij onze tweede week vakantie met meer comfort en ruimte doorbrengen. Dit hebben we gedaan bij Landal Sluftervallei waar ze volledig ingerichte tenten hebben. De camping ligt vlak aan de duinen in het noordelijke puntje van Texel. 

Tijdens een avondwandeling bij ondergaande zon vergeet je de tijd en ben je achteraf blij dat je toch nog je zaklamp bij je had. Sluit de dag lekker af met een goed diner bij één van de vele restaurants, want in alle zeven dorpen van het eiland kun je genieten van lokale producten, zoals het befaamde Texelse lamsvlees, verrukkelijke asperges, verse vis en waddenoesters. Je kunt zelfs eten in een restaurant met Michelinster. Of ga een avondje uit in een gezellige bar met gelijkgestemden. 

Er zijn meer dan 60 campings op Texel dus er valt nog genoeg te ontdekken. 

Laat je informeren bij de VVV Texel om je boottocht van tevoren te boeken, kijk hoe het openbaar vervoer geregeld is en wellicht ben je zo avontuurlijk ingesteld dat je ook nog een parachutesprong waagt op vliegveld Texel waar je ook terecht kunt voor een rondvlucht of zelfs een proefles kunt nemen in een propellervliegtuig, begeleid door een ervaren instructeur.

Wij zijn verliefd geworden op dit mooie eiland en komen hier graag terug!

De waardering van www.unlimitedproducts.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 271 reviews.