Lijst met kampeerspullen: Slimme camping gadgets voor het kamperen.

Kampeerspullen lijst - slimme camping gadgets

Je kampeeruitrusting is een van de belangrijkste dingen die je bij de hand moet hebben als je gaat kamperen in Nederland of daarbuiten. Je hebt een tent, slaapzak en kussen, waterfles, zaklamp en batterijen, en nog veel meer nodig om je reis comfortabel te maken. Om het gemakkelijker te maken hebben wij een korte lijst met kampeerspullen voor je samengesteld. Hier zijn enkele benodigdheden voor uw volgende kampeertrip:

1. Tent

Een tent is een onmisbare draagbare schuilplaats voor buitenactiviteiten zoals kamperen, festivals en picknicks. Het is ongetwijfeld het eerste item waar je aan denkt bij het maken van een lijst met kampeerspullen. Het bestaat meestal uit een doek van waterdicht materiaal dat over een frame van stokken is gespannen. Tentsystemen variëren van ultralichte backpacking tenten tot ruime familietenten met aparte slaapkamers en woonruimtes.

kamperen

2. Tentlamp

De Tentlamp is een campinglamp die ook kan worden gebruikt als werklamp of waterbestendige tentlamp. Hij is gemaakt van aluminium, dus duurzaam en stevig. De voet is verzwaard met zand, zodat hij niet snel omwaait. U kunt uw telefoon of andere apparaten opladen via de USB-poort aan de achterkant van de lamp, die wordt beschermd door een rubberen hoes.

tentlamp unlimited products

3. Slaapzak

Een goede slaapzak is essentieel bij het kamperen en moet zeker op de lijst met kampeerspullen staan. Per persoon wilt u er een die warm genoeg is voor het weer waarin u reist, maar niet te warm of te zwaar zodat u hem moeilijk de hele dag kunt dragen.

tent met slaapzak

4. Zaklamp

Misschien wel een van de meest onmisbare en slimme camping gadgets ter wereld, de zaklamp! Deze is vooral handig als je van plan bent om ‘s nachts te gaan kamperen (wat de meeste mensen doen!). Zorg ervoor dat iedereen een zaklamp heeft, want zonder kunnen ze niet zien wat ze doen. Dit is vooral belangrijk als er geen straatverlichting in de buurt is waar ze kunnen rondlopen zonder over iets anders te struikelen. Een erg goede zaklamp om bij je te hebben is de Ultra krachtige Zaklamp – 10000 lumen.

Sterkste zaklamp ter wereld

5. Hamer

Op een camping heb je tentharingen nodig om dingen bij elkaar te houden. Maar ze in de grond slaan zonder hamer is bijna onmogelijk. De rubberen hamer is veiliger, maar de gewone is soms beter op harde grond.

hamer

6. Waterfles

Het is altijd belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het kamperen. Je moet ervoor zorgen dat de fles die je kiest duurzaam genoeg is voor gebruik buitenshuis en tegen een stootje kan, maar ook licht, zodat hij niet te veel gewicht aan je rugzak toevoegt.

Waterfles

7. Waterfilter/zuiveraar

Of je nu gewoon door de stad wandelt of door afgelegen natuurgebieden trekt of een echte survivalist bent, het is belangrijk dat je een manier hebt om je drinkwater te zuiveren. Dit is belangrijk om jezelf te beschermen tegen schadelijke ziekteverwekkers en bacteriën die op de loer liggen in natuurlijke waterlichamen. Er zijn veel verschillende soorten draagbare filters beschikbaar, sommige zijn effectiever dan andere, dus doe wat onderzoek voordat je op reis gaat! Als je een aanrader nodig hebt raden wij de Waterfilter Set aan!

kampeerspullen

8. Rugzak / Drybag

Dit is een no-brainer! Een goede dry bag is comfortabel en stevig genoeg om al je spullen droog en veilig te houden van de soms barre weersomstandigheden. Hij heeft ook meerdere vakken om alles georganiseerd te houden, zodat je gemakkelijker kunt vinden wat je nodig hebt.

9. Tafel

Nogmaals, dit klinkt misschien overbodig, maar geloof me, elke avond met je bord op schoot is ook geen pretje. En misschien wil je een spelletje spelen? Wij hebben zelf een tafeltje, waar we van genieten.

kampeerspullen en tafel

10. Multi tool

Een multitool is een klein gereedschap met vele andere gereedschappen erin. De soorten gereedschap op een multi-tool variëren afhankelijk van het model, maar ze omvatten vaak dingen zoals schroevendraaiers, tangen en messen.

Kamperen kan hard werken zijn, dus met zo’n multi-tool wordt het gemakkelijker om dingen te doen als je tent in elkaar zetten of kleine problemen oplossen als je in het bos bent.

Je kunt je multi-tool ook gebruiken voor dingen als het openen van blikjes en het slijpen van potloden! Dit is vooral handig als je niet de hele dag met zwaar gereedschap wilt sjouwen terwijl je de natuur verkent.

multitool

11. EHBO Kit

Een goede EHBO kit. Dit is iets wat je altijd bij de hand moet hebben.zowel als in de auto als wanneer je gaat kamperen. Het is een echte redder in nood en bevat allerlei items waarvan die je hopelijk nooit nodig hebt, maar voor de zekerheid toch bij je in de buurt kunt hebben.

12. Pannen

Wij nemen altijd twee pannen mee op reis. Één voor het koken van water, pasta en rijst en een diepe koekenpan. Zo kunnen we saus bereiden of een ei maken. Ook kunnen wij pannenkoeken bakken wanneer we maar willen. Wokken zijn niet zo handig omdat ze moeilijk te gebruiken zijn voor het bakken van eieren of pannenkoeken en meer ruimte in beslag nemen..

pannen

13. Duct tape

Wanneer je het het minst verwacht, breekt er iets. Deze les leren de meeste op de harde manier tijdens een kampeertrip toen een van onze tentstokken doormidden brak. Gelukkig hadden we duct tape bij ons en konden we de stok repareren, zodat we hem tijdens onze vakantie konden blijven gebruiken. Duct tape is dus een echte life-saver!

duct tape

Overige handige kampeerspullen die zeker de moeite waard zijn om mee te nemen

Er zijn veel andere dingen die u kunt meenemen op een survival- of kampeerreis, maar die zijn vaak al in huis aanwezig en hoeven niet te worden aangeschaft. Hier zijn enkele slimme camping gadgets die je snel en gemakkelijk kunt inpakken.

·      Een snijplank

·      Vuilniszakken

·      Lang houdbare snacks zoals crackers

·      Een kleed om op te zitten

·      Een plaid

·      Duct tape

·      Zeep of afwasmiddel

·      Warme sokken 

·      Eten en drinken

Tot slot.

Een goede lijst met kampeerspullen voor het kamperen is essentieel om uw reis goed te beginnen en onnodige stress of problemen te voorkomen. Gelukkig hebben de meeste campings wel een winkeltje waar je items kunt aanschaffen die je vergeten bent maar helaas vaak wel tegen een te hoge prijs. Misschien is daarom onze complete survival noodpakket interessant voor jou. Verder zijn alle overige benodigdheden aanwezig op de meeste campings en hebben ze een picknicktafel, parkeerplaats en plaats om de tent op te zetten.

De meeste campings hebben ook gemeenschappelijke toiletten en stromend water. De kampeerlijst van dingen die u moet meenemen hangt af van vele factoren, waaronder het weer en de duur van uw verblijf. 

Ervaren kampeerders hebben een camping checklist in hun hoofd die hen ervan weerhoudt belangrijke zaken te vergeten. Als u de bovenstaande lijst volgt, weet u welke spullen u niet mag vergeten. Heb je al die dingen bij je? Dan kan er nu onmogelijk iets ergs gebeuren! 

Denk dus voor je op een kampeervakantie goed na over waar je heen gaat en wat je daar nodig hebt om niet voor verrassingen te komen staan. Heb je een item van onze kampeerspullen lijst niet dan kun je deze eenvoudig in onze webwinkel aanschaffen. Mocht je daarnaast nog zelf suggesties hebben voor outdoor artikelen die we aan deze lijst kunnen toevoegen dan horen wij dat graag.

De waardering van www.unlimitedproducts.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 267 reviews.